01/

Cod proiect

PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0172

02/

Domeniu

2 - Tehnologia informatiei si a comunicatiilor, spatiu si securitate

03/

Durata contractului

01-03.2018 - 30.04.2021

04/

Valoare totala de la buget

4.953.800 lei

Rezumatul proiectului

Proiectul TESTES urmareste patru tematici independente, fiecare dintre acestea contribuind pe termen lung la realizarea priorităților stabilite in Strategia de Cercetare, Dezvoltare, Inovare 2014-2020, TIC, Spatiu si Securitate, si anume: 
D1. Demonstrarea si validarea unei matrici de senzori chemorezistivi pe baza de nanomateriale (nanotuburi de carbon si grafene verticale functionalizate) pentru detectia de compusi volatili explozivi (militari si artizanali).   
D2. Demonstrarea si validarea unui senzor cu unde acustice de suprafata (SAW) cu nanofire si filme poroase pentru detectia de materii explozive.  
D3. Dezvoltarea unui dispozitiv tip senzor de presiune mobil ce se bazeaza pe o structura ceramica piezoelectrica ecologica sau o heterostructura compus ceramic-polimer pentru monitorizarea variatiilor de presiune datorate unei explozii. 
D4. Dezvoltarea tehnologica a unei clase noi de membrane active a detectorilor de gaze sub forma  unor straturi subtiri de trioxid de wolfram dopat cu fier si trioxid de wolfram depus in structura WO3/MnO2. 
Aceste tematici corespund realizarii de senzori si matrici de senzori cu performante exceptionale, sensibilitate si selectivitate excelente, capabile sa realizeze detectia explozivilor de interes. Prin aceasta, urmarim consolidarea capacitatii nationale de a realiza, in totalitate in Romania, platforme portabile si ieftine de detectie de compusi volatile explozivi pentru aplicatii in securitatea societala. De fapt, aceasta este o motivatie strategica pentru noi si o caracteristica importanta a acestui proiect, deoarece sistemele pentru detectie de explozivili sunt importante nu doar pentru monitorizare in aeroporturi, ci si pentru siguranta oamenilor si a locurilor publice.

Kickoff Meeting
21-22.05.2018
Workshop
TBD

EVENIMENTE IN CADRUL PROIECTULUI

Workshop
TBD 

PUBLICATII

PUBLICATII

Contact: Alexandra Palla-Papavlu

Photonic Processing of Advanced Materials Group

Lasers Department, National Institute for Lasers, Plasma and Radiation Physics

Atomistilor 409, Magurele, Ilfov

alexandra.papavlu@inflpr.ro 

alexandrapalla@yahoo.co.uk

© 2023 by Scientist Personal. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now